• A-
  • A
  • A+

Zorgboerderij

Kinderboerderij de Brink is sinds maart 2014 niet alleen kinderboerderij, maar ook zorgboerderij. Voor de bezoekers verandert er niet zoveel: er lopen al zeker 15 jaar mensen op de kinderboerderij van zorginstellingen, zoas Reinaerde en Zonnehuizen. Maar met de veranderende financiering van de zorg binnen de gemeente, ziet de kinderboerderij kansen om deze zorgverlening naar een hoger niveau te tillen.

Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de zorg van inwoners van de gemeente via de WMO. Dit biedt kansen voor de kinderboerderij. Maar om zelf zorg te mogen en kunnen verlenen, moet de boerderij wel gecertificeerd zijn als zorgboerderij. Daarom is de kinderboerderij sinds kort aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg om zich zo te kunnen laten toetsen voor het kwaliteitskeurmerk 'Zorgboeren'. Ook volgt de beheerder Angelique Driesen een opleiding om zorgboerderijclienten te kunnen begeleiden.

Zo kan de kinderboerderij zelf (beperkt) clienten begeleiden en de extra inkomsten gebruiken voor zowel de clienten als de kinderboerderij. Denk hierbij aan een verwarmde ruimte waar clienten én groepen gebruik van kunnen maken. 

Hieronder het artikel uit het Utrechts Dagblad:

zorg

 

Laatste nieuws