• A-
  • A
  • A+

Over de kinderboerderij

Kinderboerderij de Brink is gelegen in Zeist. Het is met ruim 80.000 bezoekers per jaar en twee hectare land een van de grotere kinderboerderijen in Nederland. Je vindt hier niet alleen dieren van bijzondere rassen, er zijn ook speeltoestellen voor de kinderen en picknicktafels waar men kan genieten van de bedrijvigheid op de kinderboerderij. Op het terrein is een bezoekersruimte aanwezig waar vele versnaperingen zoals koffie, thee, frisdrank en diverse snoep, chips en chocolade verkocht worden. Ook kunt u hier terecht voor zakjes voer voor de dieren.

De Brink heeft als doel om het publiek - en met name de jeugd van 4 tot 15 jaar - op een plezierige wijze in contact te brengen met het boeren- en buitenleven. Kinderen kunnen hier leren omgaan met dieren, waarbij het uitgangspunt is dat zij leren op een respectvolle manier om te gaan met alles wat leeft. Dit wordt gerealiseerd door het geven van voorlichting, educatie en informatie. Ook worden er lessen gegeven aan scholen en kunnen kinderen meewerken op de boerderij. Daarnaast is gebleken dat de kinderboerderij een belangrijke functie heeft als ontmoetingsplaats voor de bevolking van Zeist. Jong en oud ontmoeten elkaar in wat eens wordt genoemd "de achtertuin van Zeist".

Kinderboerderij de Brink heeft ook de functie van zorgboerderij . Van maandag tm vrijdag werken er mensen met een beperking en met elkaar verzetten wij heel wat werk. Daarnaast is er op de Brink plaats voor mensen in een reintegratietraject . Mensen die om uiteenlopende redenen een opstapje nodig hebben om weer deel te nemen aan de maatschappij , komen op de Brink weer in een werkritme en krijgen de mogelijkheid om (opnieuw) te ervaren waar hun kwaliteiten en passie liggen. 

Jaarlijks zijn er ook zo'n 70 stagiaires van diverse opleidingen op de kinderboerderij te vinden. In 2009 werd de kinderboerderij voor deze inzet beloond met de Aequorerkenning  "beste leerbedrijf van het jaar" in de dierverzorgende sector.

grasveld

Laatste nieuws