Zorgboerderij

Kinderboerderij de Brink is sinds maart 2014 niet alleen kinderboerderij, maar ook zorgboerderij. Voor de bezoekers verandert er niet zoveel: er lopen al zeker 15 jaar mensen op de kinderboerderij van zorginstellingen, zoals Reinaerde en Zonnehuizen. Maar met de veranderende financiering van de zorg binnen de gemeente, ziet de kinderboerderij kansen om deze zorgverlening naar een hoger niveau te tillen.

Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de zorg van inwoners van de gemeente via de WMO. Dit biedt kansen voor de kinderboerderij. Maar om zelf zorg te mogen en kunnen verlenen, moet de boerderij wel gecertificeerd zijn als zorgboerderij. Daarom is de kinderboerderij sinds kort aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg om zich zo te kunnen laten toetsen voor het kwaliteitskeurmerk ‘Kwaliteit laat je zien!’.  Zo kan de kinderboerderij zelf (beperkt) cliënten begeleiden en de extra inkomsten gebruiken voor zowel de cliënten als de kinderboerderij. Denk hierbij aan een verwarmde ruimte waar cliënten én groepen gebruik van kunnen maken.

Van maandag t/m vrijdag werken er mensen met een beperking en met elkaar verzetten wij heel wat werk. Daarnaast is er op de Brink plaats voor mensen in een re-integratietraject . Mensen die om uiteenlopende redenen een opstapje nodig hebben om weer deel te nemen aan de maatschappij , komen op de Brink weer in een werkritme en krijgen de mogelijkheid om (opnieuw) te ervaren waar hun kwaliteiten en passie liggen.