Zorgboerderij

Kinder- en zorgboerderij de Brink werkt al sinds 2007 nauw samen met zorginstellingen in Zeist. In 2014 werd die samenwerking versterkt door ook zelf zorg aan te bieden in vorm van dagbestedingsplekken. Inmiddels is de boerderij een gecertificeerde zorgboerderij en draagt sinds 2022 het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” van de Federatie Landbouw en Zorg.  

De boerderij biedt groepsbegeleiding aan voor een verticale groep van ongeveer 7 deelnemers tussen 18 en 75 jaar. De deelnemers zijn mensen met een licht verstandelijke beperking, ASS, NAH of psychische stoornissen. 

Van maandag t/m vrijdag werken deelnemers, medewerkers en vrijwilligers hand in hand om zorg te dragen voor het welzijn van de dieren en het onderhouden van de gebouwen en het terrein. Dit alles in een veilige sfeer binnen een mini-maatschappij waarbij iedereen naar eigen vermogen een bijdrage levert aan het werk dat dagelijks verricht moet worden. Humor en een huiselijke sfeer staan hierbij centraal.   

Daarnaast is er ook plek voor mensen die om uiteenlopende redenen een opstapje nodig hebben om weer deel te nemen aan de maatschappij. Denk aan mensen die burn-out zijn geraakt of een reintegratietraject volgen. Als vrijwilliger van de Brink komen zij weer in een werkritme en krijgen de mogelijkheid om (opnieuw) te ervaren waar hun kwaliteiten en passie liggen.