Kinderboerderij

Kinderboerderij de Brink is gelegen in Zeist. Het is met ruim 80.000 bezoekers per jaar en twee hectare land een van de grotere kinderboerderijen in Nederland.

Je vindt hier niet alleen dieren van bijzondere rassen, er zijn ook speeltoestellen voor de kinderen en picknicktafels waar men kan genieten van de bedrijvigheid op de kinderboerderij. Op het terrein is een bezoekersruimte aanwezig waar versnaperingen zoals koffie, thee, frisdrank en IJs verkocht worden.

De Brink heeft als doel om het publiek – en met name de jeugd van 4 tot 15 jaar – op een plezierige wijze in contact te brengen met het boeren- en buitenleven. Kinderen kunnen hier leren omgaan met dieren, waarbij het uitgangspunt is dat zij leren op een respectvolle manier om te gaan met alles wat leeft. Dit wordt gerealiseerd door het geven van voorlichting, educatie en informatie. Ook worden er lessen gegeven aan scholen en kunnen kinderen meewerken op de boerderij. Daarnaast is gebleken dat de kinderboerderij een belangrijke functie heeft als ontmoetingsplaats voor de bevolking van Zeist. Jong en oud ontmoeten elkaar in wat eens wordt genoemd “de achtertuin van Zeist”.

Kinderboerderij de Brink heeft ook de functie van zorgboerderij. Als je meer wilt weten over de functie van de zorgboerderij kun je hier alle informatie vinden.

Jaarlijks zijn er ook zo’n 70 stagiaires van diverse opleidingen op de kinderboerderij te vinden. In 2009 werd de kinderboerderij voor deze inzet beloond met de Aequorerkenning “beste leerbedrijf van het jaar” in de dierverzorgende sector. De huidige vacatures kun je vinden op de volgende pagina, klik hier.

Kinderboerderij de Brink heeft verschillende activiteiten die het hele jaar door gaan. Meer informatie over deze activiteiten vindt je hier.