• A-
  • A
  • A+

Nieuws

Via onze website kun je op de hoogte blijven van de belangrijkste nieuwsberichten. Vind je het leuk om ook korte nieuwsberichten of nieuwe foto's te zien van de kinderboerderij? Hou dan ook Twitter en Facebook in de gaten!

 


 

Nationale Kinderzwerfboekendag

Maak ruimte in je boekenkast en breng kinderboeken bij Kinderboerderij de Brink

Zeist  - Op woensdag 4 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Kinderboerderij de Brink doet mee! Wij roepen kinderen op om op 4 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen.

Breng of haal een zwerfboek!
De Kinderboekenweek start op 4 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Kinderboerderij de Brink kinderen op om ruimte te maken in hun boekenkast en gelezen boeken uit zwerven te sturen. Zo gaan steeds meer boeken zwerven en kan ieder kind in Nederland een leuk kinderboek lezen.

Wat is een KinderzwerfboekStation?
Op Kinderboerderij de Brink Kroostweg 7 in Zeist is een KinderzwerfboekStation geopend, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, scholen, kinderboerderijen en natuurlijk een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

 

Dierendag met verhalenverteller

Op woensdagmiddag 4 oktober a.s. wordt Werelddierendag op Kinderboerderij De Brink feestelijk gevierd met verhalen! We zitten op strobalen in de stal waar het lekker ruikt naar stro en mest. Met om ons heen de geluiden van dieren die ademhalen, kauwen en briesen. Ga zitten en zet je oren open voor verhalen. Verhalen over kleine en grote dieren, lievelingsdieren en fantasiebeesten. Deze verhalen worden verteld door verhalen vertellende dierenarts Esther Kornalijnslijper uit Zeist. Kom je ook?

Programma:

14.00 – 14.30 uur verhalen voor kinderen jonger dan 6

15.00 – 15.30 uur verhalen voor kinderen van 6 jaar en ouder

 

Geen zakjes voer meer voor de dieren

Helaas kunnen we geen voer meer aanbieden voor onze geiten en kippen.

De geiten worden er erg druk en behoorlijk opdringerig van wat zich helaas uit in het ondersteboven lopen van kinderen. Dit is natuurlijk niet handig op een kinderboerderij, we houden onze dieren graag vriendelijk. Daarom hebben we besloten opnieuw te beginnen met jonge geiten en deze niet meer te laten voeren.

Vanwege het herhaaldelijk terugkeren van de vogelgriep in het voorjaar en in het najaar hebben we nog maar een kleine groep kippen zodat we deze tijdens zo'n uitbraak op de juiste manier kunnen ophokken. Deze kleine groep kippen eet natuurlijk niet zoveel brok en het vele bijvoeren van de kippen zou dan lijden tot het aantrekken van ongedierte en het is daarnaast voor ons niet duidelijk wat de kippen nou daadwerkelijk eten.

Wij hopen voor uw begrip, voor eventuele vragen kunt u terecht bij de dierverzorgers in grijs/zwarte kleding.

 

Een moestuintje op de Kinderboerderij

Lijkt het je ook leuk om te tuinieren ?
Je eigen gezaaide groenten op te kunnen eten ?
Maar heb je thuis de ruimte niet ?

Vanaf dit voorjaar kan dat op de kinderboerderij !
Je krijgt voor 1 jaar je eigen stukje grond , wat je helemaal zelf gaat bewerken. Daarbij kun je gereedschap van de boerderij gebruiken en krijg je het complete pakket zaden voor een heel jaar. Ook krijg je van ons het boek van Moesie de Moestuincoach. Moesie legt je van week tot week uit wat je precies allemaal moet doen, om straks heerlijk te kunnen genieten van alles wat in jouw eigen tuintje gegroeid is.

Dit alles bij elkaar kost € 65,- per jaar.

Je kunt samen met je ouders of misschien wel je opa of oma, tijdens openingstijden op de boerderij terecht om in je tuintje te werken wanneer het jullie uitkomt.

Mee doen ?

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv naam , adres , leeftijd en telefoonnummer.

Wacht niet te lang want VOL=VOL !!

 

Vanaf 3 januari 2017 weer geopend na verbouwing !

Met trots verwelkomen wij u weer op onze verbouwde kinderboerderij! De eerste bezoekers zijn vandaag al gearriveerd en hebben het resultaat van de grote verbouwing inmiddels mogen bewonderen.

Maar wat is er nu allemaal veranderd? Met name de bezoekersruimte en het woonhuis zijn volledig gerenoveerd, er is ''een boerderij in een boerderij gebouwd''. De daken en wanden zijn nu voorzien van een centimeters dikke isolatielaag en ook ondergronds is er van alles veranderd. De vloeren zijn voorzien van een zelfde isolatielaag en daarbij is in het gebouw riolering, waterleiding en een groot deel van de electra vervangen. De vloeren, wanden en het dak zijn nu echter glad afgewerkt en de vloer weer opnieuw bestraat. Daarnaast zijn er een houtpelletkachel, boiler, ventilatiesysteem en zonnepanelen geplaatst. Ook zijn alle ramen afgewerkt met dubbele kozijnen en is er een glas pui geplaatst waardoor er nu ook in de bezoekersruimte een aangename temperatuur is. De bezoekersruimte is nu ook anders ingedeeld waardoor er meer mogelijkheden zijn ontstaan om deze ruimte te gebruiken.
Door de plaatsing van een houtpelletkachel is het mede mogelijk gemaakt dat wij inmiddels volledig van de gasaansluiting zijn afgesloten. Inmiddels zijn wij dan ook na deze verbouwing van energielabel G naar energielabel A gegaan waardoor de kinderboerderij dus een stuk duurzamer en energiezuiniger is geworden.

De verduurzaming van de kinderboerderij maakt deel uit van een breeder plan van de gemeente Zeist. De gemeente maakt in de periode tot en met 2021 circa 100 gemeentelijke gebouwen energiezuiniger. Dat leidt ertoe dat 75% van de gebouwen energielabel A krijgt en 25% krijgt energielabel B. En dat zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot vergelijkbaar met die van ruim 260 huishoudens.

 

Keurmerk zorgboerderij behaald !

Na vorig jaar de eerste erkenning ontvangen te hebben , hebben we vandaag de auditor op bezoek gehad. Na een gedegen onderzoek van 3 uur , zijn we zonder verdere bemerkingen , nu officieel gecertificeerd zorgboerderij. Dit betekend dat de kwaliteit van onze zorgprocessen geborgd wordt. Er was veel waardering voor onze persoonlijke benadering en maatwerkoplossingen.

Laatste nieuws