• A-
  • A
  • A+

Vanaf 3 januari 2017 weer geopend na verbouwing !

Met trots verwelkomen wij u weer op onze verbouwde kinderboerderij! De eerste bezoekers zijn vandaag al gearriveerd en hebben het resultaat van de grote verbouwing inmiddels mogen bewonderen.

Maar wat is er nu allemaal veranderd? Met name de bezoekersruimte en het woonhuis zijn volledig gerenoveerd, er is ''een boerderij in een boerderij gebouwd''. De daken en wanden zijn nu voorzien van een centimeters dikke isolatielaag en ook ondergronds is er van alles veranderd. De vloeren zijn voorzien van een zelfde isolatielaag en daarbij is in het gebouw riolering, waterleiding en een groot deel van de electra vervangen. De vloeren, wanden en het dak zijn nu echter glad afgewerkt en de vloer weer opnieuw bestraat. Daarnaast zijn er een houtpelletkachel, boiler, ventilatiesysteem en zonnepanelen geplaatst. Ook zijn alle ramen afgewerkt met dubbele kozijnen en is er een glas pui geplaatst waardoor er nu ook in de bezoekersruimte een aangename temperatuur is. De bezoekersruimte is nu ook anders ingedeeld waardoor er meer mogelijkheden zijn ontstaan om deze ruimte te gebruiken.
Door de plaatsing van een houtpelletkachel is het mede mogelijk gemaakt dat wij inmiddels volledig van de gasaansluiting zijn afgesloten. Inmiddels zijn wij dan ook na deze verbouwing van energielabel G naar energielabel A gegaan waardoor de kinderboerderij dus een stuk duurzamer en energiezuiniger is geworden.

De verduurzaming van de kinderboerderij maakt deel uit van een breeder plan van de gemeente Zeist. De gemeente maakt in de periode tot en met 2021 circa 100 gemeentelijke gebouwen energiezuiniger. Dat leidt ertoe dat 75% van de gebouwen energielabel A krijgt en 25% krijgt energielabel B. En dat zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot vergelijkbaar met die van ruim 260 huishoudens.

Laatste nieuws